10 tips till längre och friskare hår!

Alla vill vi ha långt hår. Hur gör man för att få det att växa och se hälsosamt ut? Här har jag samlat några tips till er som man alltid kan ha i bakhuvudet.

 

1. Kamma inte blött hår

När håret är blött är håret både trassligt och väldigt ömtåligt. Om du absolut måste kamma håret när det är blött, kamma igenom det med fingrarna eller med en bredtandad kamm. En vanlig hårborste får håret att trassla ihop sig och sliter därför mer. Annars kan du vänta tills det är halvtort innan du börjar kammar igenom det.

2. Använd hårinpackning

Om ditt hår är torrt och slitet så kan det göra susen med en hårinpackning då och då för att få det att må bra igen. Skölj ditt hår, handdukstorka lätt, ha i inpackningen, gå runt med den ett tag, skölj ur. Simple as that!

3. Klipp av det slitna

Det här tipset kommer ni att älska. Gör dig av med de slitna topparna! Slitet hår är trasigt och ohälsosamt hår som varken går att laga eller få att må bra igen. Gå och klipp dig, så farligt är det faktiskt inte! Börja klipp dig var tredje månad istället, då slipper du slitna toppar.

4. Skaffa locktång/plattång med keramiska plattor

Keramikplattan innehåller torumalinekristaller som  gör så att håret inte blir elektriskt. Locktänger/plattänger med keramikplattor blir varma snabbare och håller en jämn värme, vilket i sig är skonsammare mot håret. Tänk på att värmeverktyg sliter!

5. Skaffa värmeskydd

Om du nu MÅSTE använda en plattång, se till att skaffa ett bra värmeskydd. Värmeskydded skyddar inte ditt hår helt från värmen, men ändå ganska mycket.

6. Sol är inte OK

Solen kan skada ditt hår mer än vad du tror. Om du ska till stranden - täck håret med en hatt eller en handduk eller liknande.

7. Klorvatten är gift

Om det är något som inte är bra för håret så är det vattnet i badhuset. Sätt upp håret så det inte kommer i kontakt med vattnet när du ska bada där. Om du måste ha ditt hår i kontakt med det vattnet - ha i ett leav in-balsam före.

8. Undvik alkohol och cigg

Alkohol och cigaretter har aldrig varit bra för något. Båda torkar ut ditt hår.

9. Tvätta inte håret varje dag

Om du tvättar håret varje dag försvinner hårets naturliga oljor. Dom vårdar ditt hår mer än vad du tror.

10. Var rädd om ditt hår!

Om du sliter och drar i håret med borsten kommer det garanterat gå av. Var försiktig! Behandla håret som ett silkespapper som lätt kan gå i sönder.

 

Själv försöker jag följa dehär tipsen så gott jag kan, och tycker det funkar ganska bra. Förra året hade jag ungefär samma längd på mitt hår, men det var totalt sönderplattat. Jag klippte av det till axlarna, började sköta och det, och se hur det ser ut nu :) Helt awesome!


Gympa!

Orkade inte byta om efter idrotten förut, sånt är bara slöseri med energi ju! Så jag åkte buss hem, mitt i vintern, svettig och underbar. Folk undrade säkert, hahaha. Nu ska jag nog duscha, lär behövas. Bläöääöäääääää
Kan inte säga mer om min dag än såhär. Eller jo! Jag är sur för att inte papprena från transportstyrelsen om morsans handledarskap har kommit på posten än... DÅLIG STIL ALLTSÅ!
 

Bieberfever.

Att gå från att hata JB till att nästan gilla honom är ett stort äckligt jobbigt jättekliv för mig. Herregud, han är ju nästan lite PYTTELITE bra... Jag lider troligtvis av någon sjukdom. Eller så är det blåsan i käften som ätit upp de sista hjärncellerna... Hahaha, fakk maj lajf :( 

Follow on Bloglovin
RSS 2.0